food

Marope

www.marope.nl

Naast biologisch vlees van ons Brandrode Rund en biologische groenten, verkopen wij o.a. jam, noten en cadeaupakketjes. Tevens robuuste tuinmeubelen, landbouwhekken, verkoop douglashout, opknappen van bankjes en andere houtproducten op maat!

E :

food

Unica-De Vijfsprong

www.urticadevijfsprong.nl

Op een mooie plek in het bos, een minuut of 10 fietsen buiten Vorden, kunt u op uw fietstocht het biologisch dynamische landbouwbedrijf De Vijfsprong tegen komen. In de bijzondere heuvelstal hebben zo’n vijftig koeien in de winter een behuizing. Het bijzondere van deze koeien is dat zij nog horens hebben. In de zomer gaan zij dagelijks naar buiten. Tegenover deze stal ziet u een terrein met diverse huizen en komt u op het terrein van Urtica. Urtica De Vijfsprong samen is een woon-werkgemeenschap; er wonen mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische kwetsbaarheid naast de boer en boerin. Ook wonen er zo’n 30 mensen op diverse boerderijen van het landgoed Hackfort of in Vorden zelf. Veel mensen kiezen er voor op DE Vijfsprong te werken. Er kan gewerkt worden op de boerderij met het vee of in de tuin, in de zuivelmakerij, in de winkel en in Huis en Co. De koeien leveren de melk die in de zuivelmakerij verwerkt wordt tot melk, kwark, acidofilus en kaas. Diverse producten hebben afgelopen jaar een prijs gekregen. De zorg voor de aarde, de planten, de dieren en de mensen voor elkaar werken door in de heerlijke producten. Diverse van deze producten worden nu ook in de winkel van Sinckel aangeboden.

E :

food

Brouwerij-Rodenburg

www.brouwerij-rodenburg.nl

Bronckhorster Bieren worden met liefde en passie gebrouwen in onze ambachtelijke brouwerij. Daar vertellen we je graag meer over. De brouwerij is prachtig gelegen in Rha, in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst. In de brouwerij met zijn kenmerkende koperen ketels worden diverse ambachtelijke bieren gebrouwen, die verkocht worden onder de merknaam Bronckhorster Bier.
Brouwmeester Steve Gammage brouwt zijn bieren voor de echte bierliefhebber. De brouwsels worden in kleine batches (hoeveelheden) gebrouwen, zodat je de passie en het vakmanschap van de brouwer kunt proeven. Bronckhorster Bieren werkt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, de beste moutsoorten en verfijnde hopsoorten.

E :

food

Barn16

www.barn16.nl

Barn16 is gespecialiseerd in losse thee. U kunt er meer dan 60 soorten vinden, van zwarte, groene, witte, oolong tot post gefermenteerde thee. Gearomatiseerde thee, maar ook prachtige theesoorten van over de hele wereld, die zijn eigen verfijnde smaak krijgt doordat hij juist op die plek groeit.

U kunt bij ons ook artikelen vinden om een high tea te kunnen geven, prachtig servies, etageres, dienbladen enz. Tevens geven wij op onze locatie in Empe theeproeverijen, kijkt u daarvoor op onze website www.Barn16.nl of op www.thee-proeverij.nl

E : info@barn16.nl

food

De Pelikaan

www.de-pelikaan.nl

Koffie:

Op het gebied van koffie streven wij ernaar een product te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De koffie wordt ruw aangeleverd uit het land van herkomst en daarna door ons verwerkt.Sommige koffiesoorten worden gemelangeerd, andere puur gebrand. Het branden van de koffie gebeurt in onze eigen koffiebranderij, waar nog steeds het oog van de vakman het brandproces bepaalt. Iedere koffiesoort wordt zo gebrand, dat smaak en geur optimaal naar voren komen. Als echte vakmensen kunnen wij u hoogwaardige koffiekwaliteiten aanbieden.

Algemeen:

Al bijna 200 jaar zijn wij in de Pelikaanstraat gevestigd. In onze winkel verkopen wij vele soorten koffie en thee. Hiernaast serveren wij uiteraard ook De Pelikaan koffie en thee in onze Schenkerij. Kom een langs en geniet van een heerlijke koffie, thee of sap. Met of zonder lekkernij.

E : info@de-pelikaan.nl

food

Blikjes Fabriek

Vergeet het oude beeld van vis uit blik. Vis uit blik is helemaal van deze tijd en lekkerder dan ooit!

De Blikjesfabriek heeft een selectie gemaakt van de lekkerste vis uit blik uit Portugal.

De vis uit onze blikjes wordt op een duurzame manier en in het juiste seizoen gevangen, wanneer de kwaliteit van de vis op zijn best is. Bovendien wordt de vis vrijwel direct na de vangst ingeblikt, zodat de voedingsstoffen bewaard blijven. Er zijn geen conserveringsmiddelen nodig.

Van tonijn, sardientjes, makreel, mosselen tot octopus. Gezond en heerlijk van smaak en ook nog eens prachtig verpakt! Benieuwd? Kom snel naar Van Sinckel voor deze heerlijke blikjes!

E : pedro.nuno.viegas@gmail.com

food

Saucissons d Auvergne

Deze heerlijke Franse worsten zijn afkomstig uit de streek de Auvergne.

Het vlees is van zeer goede kwaliteit en direct ingekocht bij een slager. De houdbaarheid is 8 weken maar in Frankrijk worden ze wel maanden bewaard.

Hoe meer gedroogd hoe intenser de smaak.

De worstjes worden ambachtelijk en met grote zorg bereid. Het is gebaseerd op de oude recepten dit waarborgt de authenticiteit en de smaak. Er worden geen kleurstoffen gebruikt en de worstjes zijn gluten vrij. Een volledig gecontroleerde rijping geeft al zijn smaak en echtheid in de productie.

De worstjes zijn bij Van Sinckel te verkrijgen in tenminste 9 smaken, tevens is er een aanbod van een aantal soorten paté en kleinere ringworstjes

E :

food

BonBon Atelier

www.bonbon.nl

Ambachtelijke chocolade en bonbons vindt u sinds 1996 bij Bonbonatelier Janson in het centrum van Zutphen. In onze zaak hangt de sfeer van Anton Pieck en het oude centrum.

Al 20 jaar wordt de chocolade op ambachtelijke wijze bereid in de open keuken. Terwijl u geniet van een kopje koffie en alvast van de heerlijke chocolade en bonbons proeft, wordt uw bestelling gemaakt.

Op 22 november 2016 was het alweer 20 jaar geleden dat wij met trots onze deur opende voor onze klanten. Vele van hen komen nog steeds met enige regelmaat hun cadeautjes bij ons kopen, om even lekker te genieten van een kopje koffie of voor de inkopen voor het weekend. Bonbonatelier Janson is een begrip in de stad en in de regio. Sinds 15 jaar hebben wij ook landelijke bekendheid gekregen door de organisatie van het Chocoladefestival-Zutphen.

Wat ooit als een open dag begon, om mensen kennis te laten maken met onze producten en de liefde voor het vak met hen te delen, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar elk jaar zo n 40.000 bezoekers, levensgenieters, op af komen. Ook daar zijn we natuurlijk reuze trots op.

Maar als u aan ons vraagt; Wat is nou het leukste aspect van ons werk? Het enthousiasme en de vrolijkheid dat iedere klant uitstraalt wanneer hij of zij onze winkel binnenkomt. Ook wij genieten elke dag opnieuw van de geur die ons tegemoet treed als wij om 9 uur de winkel openen. En ook de afwisseling van de seizoenen en feestdagen waar wij altijd op in spelen en creatief kunnen zijn.

Zo proberen we voor elk budget en elke gelegenheid een passend cadeau te maken, dat is de uitdaging.

Wist u al dat wij ook boeren roomijs maken in 12 overheerlijke smaken? Super vers van natuurlijke ingrediënten gedraaid, zonder toevoeging van suiker!

Kom gerust kijken, ruiken, proeven en deel met ons de passie van chocolade. Chocolade, bonbons en ijs, zoals ze moeten zijn; puur en met liefde bereid!

E : info@bonbon.nl

food

Van Bommel Beef

Van Bommel Beef is een vleesveebedrijf dat in Toldijk door Jeroen en Annerie van Bommel gerund wordt. Dit bijzondere bedrijf is gespecialiseerd in het houden van uniek vleesvee en de productie van superieure rundvleeskroketten en-bitterballen van puur, eerlijk rundvlees. De keten van ''koe tot kroket'' is op èèn bedrijfslocatie gehuisvest.
De Van Bommel kroket en bitterbal zijn ontstaan vanuit de vraag naar kwaliteitssnacks met écht vlees en worden nog op de ambachtelijke manier gemaakt van het Limousin rund. Deze staat nog dicht bij de natuur, kan maandenlang buiten gehuisvest worden en beschikt over een superieure vleeskwaliteit.

E : info@vanbommelbeef.com