wonen

Het Kacheltje

www.hetkacheltje.nl

De kachels en merken gepresenteerd op de site zijn slechts een deel van ons assortiment. In onze showroom staan meer dan 100 kachels waarvan minimaal 15 pelletkachels. Een deel van de houtkachels en pelletkachels is brandend te zien. Wanneer u bij ons een kachel koopt, kunt u de kachel ook vakkundig door ons laten installeren. Ook kunnen wij het volledige rookkanaal, van kachel tot op het dak, voor u verzorgen. Wij zijn gevestigd in Vorden. U kunt bij ons terecht voor uw houtkachel, gaskachel etc pelletkachel,elektrische kachel, inbouwhaard, liftdeurhaard, inzethaard, speksteenkachel of rookgaskanalen

E :

wonen

Bunzlau Castle

www.mijnbunzlau.nl

www.mijnbunzlau.nl is een webshop voor iedereen die gek is op de mooie kopjes, bekers, bolletjes, borden en mokken etc van het merk Bunzlau Castle.

Wanneer je mij volgt op Facebook blijf je op de hoogte van leuke tips, lekkere recepten en nieuwtjes op het gebied van Bunzlau.

Bij mij vind je alleen de enige echte Bunzlau Castle

'niks geen massaproductie maar pure ambacht'

Ken jij het ook? Wellicht heb je het weleens zien staan, of een keer bij een vriendin een kopje thee of koffie gedronken uit zo'n kleurijke beker. De heldere blauwe kleuren zijn bijna niet te missen en zeer herkenbaar. Het servies zelf is niet alleen mooi maar ook het verhaal achter dit geweldige handgedecoreerde servies van Bunzlau Castle.

Het begon allemaal heel lang geleden ergens in de Middeleeuwen, in het Duitse grensplaatsje Bunzlau.

Het begon allemaal als een echte volkskunst. Destijds maakten mensen met name functionele dingen zoals kruiken en tafelgerei. Dit werd versierd met witte klei. Later begon met te experimenteren met kleur, sponstechnieken en verschillende decoraties. Dit alles heeft geleid tot het ontstaan van het geweldige servies van Bunzlau Castle zoals we het nu kennen. Pauwenoog Ken je het decor Peacock Eyes? Ook wel het Pauwenoog. Dit decor werd in het begin van de 20ste eeuw ontworpen en was het allereerste decor. Dit herkenbare en typische decor wordt nog steeds gemaakt.

Inmiddels worden de ontwerpen anno de 21ste eeuw ontworpen door ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid aan Academie voor de Fijne Kunst in Polen. Deze creatieve mensen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de vele motieven die met de hand op het aardewerk worden aangebracht.

E :